Kennismaken

OSTERIA CAMPOBIANCO

Bajardo

Op de foto hierboven zie je Bajardo, ons dorp in Liguria (Italië). In  2010 hadden wij het geluk een klein huisje te kunnen kopen. Heel oud, er moest van alles aan gebeuren, maar wat hebben we daar genoten. Je kunt er op de foto een stukje van zien, links van dat mintgroene huis rechts op de voorgrond. En dan alleen de begane grond, boven hadden we een boze buurman, dat was iets minder leuk.

In 2019 hadden we nog meer geluk, toen kwam er voor een heel redelijk bedrag een woning te koop iets meer buiten het dorp, in een doodlopend buurtschapje van Bajardo, Poggio Capanna. Die plek kun je op deze foto niet zien, vanaf ons balkon kijken wij precies zo uit naar het dorp. We hebben er de afgelopen 2 jaar helaas veel te weinig van kunnen genieten, maar daar proberen we snel verandering in aan te brengen. We vinden het fijn om daar te zijn en genieten altijd enorm van ons dorp, de dorpsgenoten, de sfeer, de natuur, de plaatsen in de omgeving en natuurlijk het eten. Bovendien willen we dolgraag aan de slag, want ook aan dit huis moet het nodige opgeknapt worden.

Een stukje geschiedenis

Na 17 jaar in het bedrijf van mijn man te hebben gewerkt ben ik in 2007 gestart met mijn huiskamerrestaurant, Osteria Campobianco. In het begin nog heel kleinschalig, maar al zoekend lukte het me toch om een aardige klantenkring op te bouwen voor mijn activiteiten.

Het idee van een huiskamerrestaurant komt eigenlijk voort uit onze vakanties in Frankrijk en Italië, waar we graag verbleven in een chambre d'hôtes (F) of een agriturismo (I). Vaak kon je dan blijven eten en aanschuiven met de andere gasten aan één grote tafel, we genoten daar enorm van. Dat sfeertje wilden we thuis ook, dus werd het een huiskamerrestaurant. Zo kon en kan ik mijn liefde voor Italië, mijn passie voor Italiaans koken en eten en mijn interesse in mensen prachtig combineren.

Ik probeer de Italiaanse gerechten zo authentiek mogelijk te bereiden, alles wordt vers gemaakt, veel ingrediënten haal ik in Italië en daar komen ook veel ideeën en soms ook recepten vandaan. Op die manier laat ik je de sfeer van Italië proeven, waarbij pasta geen hoofdgerecht is, veel taarten worden gegeten, een feestmaaltijd nog altijd een 4-gangendiner is en antipasti overal geserveerd en gegeten worden, van een klein en simpel gerechtje tot een volwaardig buffet.

Arrivederci e buon appetito!

Marianne Wittkamp