Osteria Campobianco, Het huiskamerrestaurant.

Vijverlaan 20
Kamperland
4493 EG
06 - 51239613
info@campobianco.nl

Fotogalerij: Foto's

<< 1 | 2 | 3 >>

catering

Er zijn vele mogelijkheden voor catering bij Osteria Campobianco, van diner-aan-huis tot hapjes en taarten. Praat gerust eens met ons over uw wensen, u zult zien dat in overleg (bijna) alles kan!
Kijk voor een idee over de gerechten op de pagina "Italiaans genieten thuis".
 
                            

"UIT MIJN KEUKEN"

In augustus 2019 waren wij met ons huiskamerrestaurant op tv in het programma "Uit mijn keuken" van Omroep Max op NPO1. Heb je de uitzending gemist en wil je toch nog kijken. Ga dan naar: https://tvblik.nl/uit-mijn-keuken/mark-en-marianne

AFWEZIG

Wij zijn van 18 t/m 26 februari nog even in Italië, maar we blijven bereikbaar, telefonisch en via e-mail of Facebook.
 

boerenmaaltijd

In verband met de speciale avond op San Valentino is er nog geen nieuwe boerenmaaltijd gepland.
 

BESLOTEN

Vind je zo'n boerenmaaltijd leuk, lekker en gezellig, maar wil je daar met je eigen vrienden of familie van genieten? Of wil je kennismaken met de "echte" Italiaanse keuken en genieten van een authentiek Italiaans 4-gangendiner? Neem dan gerust contact op en plan in overleg een datum.
 

SAN VALENTINO - 14 februari

San Valentino

Over de oorsprong van Valentijnsdag doet een aantal verschillende verhalen de ronde, maar het meest geroemde, hartstochtelijke maar ook tragische verhaal gaat terug naar de de 4de eeuw voor Christus. De heidense Romeinen hielden een jaarlijks feest voor Lupercus. De namen van de vrouwen en mannen die deze god aanbaden, werden in een urn gedaan. Het lot bepaalde vervolgens welke stelletjes werden gevormd.
Vastbesloten om dit heidense gebruik en de verderfelijke Lupercus uit te bannen, heeft de kerk gezocht naar een ‘heilige der verliefden'. Bisschop Valentino bleek in dit geval de ware te zijn. Hij was vermoord door de waanzinnige Claudius die het niet kon verteren dat Valentino christen was. Hij vond het onuitstaanbaar dat Valentino zich niet bekeerde, en diens poging om op zijn beurt Claudius te bekeren, schoot helemaal in het verkeerde keelgat.
Valentino werd gevangen gezet en in afwachting van zijn onthoofding werd hij verliefd op de blinde dochter van een cipier. Door zijn zoen genas hij het meisje van haar blindheid. Op 14 februari werd hij onthoofd, en, zo vertelt de legende, de ochtend voor de onthoofding, stuurde hij het meisje nog een liefdesbriefje dat hij ondertekende met ‘Tuo Valentino', jouw Valentijn.

Hoe dan ook: een heerlijk Italiaans diner in huiselijke sfeer met romantische muziek is een prachtige manier om je geliefde te verwennen, maar ook om zelf lekker verwend te worden. En om de avond een muzikaal tintje te geven, hebben we Hans Dekker uit Kamperland bereid gevonden voor ons te zingen.

Hans Dekker droomde als jongen van een carrière in de zang. Aanvankelijk bleef het repertoire beperkt tot religieuze muziek: het Gregoriaans in de kerk en het Jongerenkoor. Door zanglessen op diverse muziekscholen en het volgen van masterclasses bij Bernadette ter Heyne en Wiebke Goëtjes kon zijn stem zich verder ontwikkelen en zijn repertoire zich uitbreiden tot o.m. "Deutsche Lieder", aria's uit de Figaro en die Zauberflote en diverse musicals zoals Fiddler on the Roof en Oklahoma. Ook het levenslied heeft zijn belangstelling.

De gerechten van het menu blijven een verrassing. Wel verklappen we vast hoe het menu er ongeveer uit komt te zien:
We starten met een aperitivo con amuse, gevolgd door 2 antipasti (voorgerechtjes), 2 primi (pasta's), 2 secondi (hoofdgerechtjes) en een dolce a sorpresa. De gerechten kunnen met vlees, vis of schaal-/schelpdieren bereid zijn en kunnen ook vegetarisch zijn.
De prijs is € 35,-- p.p. all-in (menu, huiswijn wit/rood, koffie/thee met zelfgemaakte limoncello).

En... niet alleen de romantiek is belangrijk... want...

per San Valentino la primavera sta vicino!
met Valentijnsdag komt de lente dichterbij!

Reserveer snel, want het aantal plaatsen is zoals altijd beperkt. Een reservering is pas definitief als deze door ons is bevestigd.
 
 
 
 
 

ARRIVEDERCI !

 

WORKSHOP

Er staat nog geen nieuwe workshop gepland.
Interesse? Vraag naar de mogelijkheden!